Menu
Language
DE EN FR
burckhardtpartner

Housing

New residential complex "Im Holeegarten", Binningen

With the residential building project "Im Holeegarten", the Stamm Bau AG industrial area is being converted into an inhabited park. This building project forms the transition between the dense perimeter-block development in Basel and the smaller-section point-block development in Binningen. Fascinating outdoor areas are created between the compact structures as a result of their careful urban arrangement. Cooperative apartments are being realized, as well as owner-occupied apartments.

The apartments have a spacious and open layout, thus meeting the requirements of modern residential construction. Extensive window strips let a lot of light into the interior spaces and make the park become part of the apartment. All apartments have either a covered seating area with a garden section, or a covered recessed balcony with a view of nature.

The five multiple-family buildings, with a total of 64 owner-occupied apartments (3.5 to 5.5 rooms) are surrounded by a spacious garden area. The parking garage offers direct access to all buildings. 
 

Client
AG für Planung und Überbauung, Basel

Period of time
2011 – 2016

Investment 
53,2 Mio. CHF

Task 
Architecture, execution