Menu
Language
DE EN FR
burckhardtpartner

Administration

New Schindler campus Ebikon

The site belonging to the company Schindler is situated about 1 km northeast of the center of Ebikon. Bounded by Zugerstrasse and the railway tracks, it is markedly characterized by a 1957 production hall with an office building in front. The perimeter encompassing the new visitor center with staff restaurant and auditorium (VCRA), the management building to be renovated (MAN), and the new parking garage is at the southwest end of the site.

Volumetrically, the various uses of the ensemble are clearly separated: the visitor center as a protruding cube; the restaurant and reception as a connecting base; the auditorium as a volume embedded in the terrain; the management building as the border of the campus. The buildings are visually united by the overall facade design, with bold white strips in MAN and VCRA. The strip facade is a recurring facade element that can also be seen in the pre-existing campus buildings, and visually creates an overall ensemble by means of the new construction and renovation. The visitor center, with its special spatial experience, constitutes the heart of the ensemble. Its extensive perforated ceiling slabs, offset against each other, produce cohesive spaces up to three stories high, as a flexible and lavish presentation of the "Schindler" brand.

Webcam

Client
Schindler Aufzüge AG, Ebikon

Periode of time
2017 – 2019

Investment
110 Mio. CHF

Tasks 
Architecture